kuhinja

Tradicija na sodoben način ...

Sodobna, svojevrstna kuhinja s pridihom kreativnosti in uporabo sestavin iz lokalnega okolja. Dobra vila, ponuja pripravljene menije, ki temeljijo na sezonski raznolikosti.

kuhinja dobra vila

kuhinja

Dobra vila, ponuja pripravljene menije, ki temeljijo na sezonski raznolikosti

Spomladi vam ponudimo francoski kremni krompir, odišavljenim s čemažem, zelenimi beluši preliti s sirovo omako iz domačega kozjega sira in oplemeniteni z arašidi na sladici vas pozdravijo rumene trobentice …
Lahek file postrvi, počen na kozjem maslu, vonj bazilike in simfonija jogurtovega parffeja prekritega z domačimi jagodami, malinami, borovnicami … kepica domačega sladoleda iz zrna tonke…

Poletje je eksplozija čustev, ljubezni in okusov … Narava se nam pokaže v vsem razkošju. Hrana postane lahka in raznolika, da se lahko prepustite prijetni večerji na naši »beli terasi«, ki ponuja samo glasbo čričkov.

Menu »Ponovno skupaj«

  

Menu »Naši trenutki«

~·~
Štiri-hodni menu 49 €
(za hotelske goste 45 €)

  

~·~
Šest - hodni menu 60 €

kuhinja

Tomaž in Yuki se predstavita

Tomaž je domačin, ki ga je vedno zanimalo nekaj več . Nekega dne je spoznal, da se v okoliških gostilnah ne more več kaj dosti naučiti. Ker je bila želja po višjem kulinaričnem znanju velika, se je odločil, da bo nove izkušnje poiskal v tujini. Njegova pot ga je peljala v Italijo, kjer je delal pri različnih chefih in tako od njih črpal nova znanja na tem področju. Za tem se je vrnil nazaj v domačo deželo, kjer je zaposlitev našel v Hiši Franko. Tam je tudi spoznal svojo bodočo ženo Yuki, katera prihaja iz Japonske.
Yuki je prišla sprva v Slovenijo kot turistka. Že en sam obisk Slovenije je zadostoval, saj ji je dežela postala takoj všeč. Njena želja je bila vrniti se nazaj in kot slaščičarka med enim letom obiska, osvojiti nova znanja iz tega področja, se naučiti pripravljati tipične slovenske slaščice ter seveda dodobra spoznati Slovenijo. Ampak življenska pot jo je popeljala nekoliko drugače, kot je prvotno planirala. Ostala je tukaj v Sloveniji, kjer v Dobri vili že od leta 2012 skrbi za pripravo zajtrkov in z njenimi pridnimi prstki natančno oblikuje sladice. Chef Tomaž pa pri ustvarjanju svojih menijev vedno znova išče navdih iz lokalnega okolja in se trudi s kreativnostjo iz živila samega pridobiti najboljše okuse.

dobra vila